18 Ocak 2018 Perşembe

Sergi: Ömer Pekin Avusturya Liseliler Vakfı’ndan bir çağdaş sanat sergisi: ''Prosedürel Gerçeklik'' _ 31 Ocak - 17 Şubat 2018 // Galata Rum Okulu



Avusturya Liseliler Vakfı’ndan bir çağdaş sanat sergisi: 
''Prosedürel Gerçeklik''

Ömer Pekin

31 Ocak - 17 Şubat 2018

Açılış:  31 Ocak 2018 Saat 18:00 – 20:00

Ziyaret Saatleri:
Pazar ve Pazartesi hariç
Salı - Cuma 14:00 - 18:00
Cumartesi 12:00 – 18:00

Galata Rum Okulu
1. Kat / Büyük Salon

Galata Rum Okulu, 31 Ocak – 17 Şubat 2018 tarihleri arasında  Avusturya Liseliler Vakfı’nın düzenlediği, Ömer Pekin'in ‘’Prosedürel Gerçeklik‘’ adlı çağdaş sanat sergisini ağırlamaktan mutluluk duyar.
Ömer Pekin, dijital ortamda geliştirilmiş mimari kompozisyınları sanatsal boyutta incelemek için kendi geliştirdiği yazılımlar aracılığıyla resimler yaratıyor. Yazılımları sanat ve mimari arasında görsel bir pratik tanımlayarak her seferinde birbirinden farklı formlar yaratmayı amaçlıyor. Bunu yaparken  dijital kaynaklara geçici bir maddesellik vererek analog resim yapma teknikleriyle ilişkilerini inceliyor.  “Prosedürel Gerçeklik” isimli enstalasyon insan boyutlarında, izleyicilerin etrafında gezinebildiği, neredeyse içine girerek deneyimleyebileceği  özgün cam objelerden oluşuyor. Cam objelerin üzerine ikincil bir katman olarak yannsıtılan dijital resimler objelerin ruhu olarak işlev görüyor ve onllarla etkileşime geçiyor.  Bu durumda izleyicinin bir resmin içine girmeyi deneyimleyebilmesi ve içine girdiği mekanın bir parçası olduğunu alışılmışın dışında algılayabilmesi amaçlanıyor. Bu proje hem materyal hem de mekan kavramını algı üzerinden yeniden tanımlarken, mimarlık ile sanatın birbirlerini ayıran sınırlarını zorluyor.

Ömer Pekin 1991 İstanbul'da doğdu. Eğitimini Avusturya'daki Akademie der bildenen Künste Wien'de gerçekleştiren Pekin, yüksek lisansını SCI-Arc, Southern California Institute of Architecture'da tamamlamıştır.
Ömer Pekin dijital ortamda geliştirilmiş mimari kompozisyonları sanatsal boyutta incelemek için kendi geliştirdiği yazılımlar aracılığıyla resimler yaratıyor. Yazılımları sanat ve mimari arasında görsel bir pratik tanımlayarak her seferinde birbirinden farklı formlar yaratmayı amaçlıyor. Bunu yaparken, Ömer dijital kaynaklara geçici bir maddesellik vererek analog resim yapma teknikleriyle ilişkilerini inceliyor. Amacı fiziksel nitelikle dijital sonucun arasındaki ilişkiyi sorgulayarak, her biri form ve kalıp açısından ayrı estetikleri olan farklı gerçeklikler yaratmaktır. Sanatçı İstanbul'da yaşıyor ve çalışıyor.